Verschil tussen verven en beitsen en parketolie

gebeitste,  verniste geverfde nachtkast

Wat is het verschil tussen beitsen, verven (lakken) en parketolie's ?

Verf, beits, parketolie...
Wat is nu eigenlijk het verschil, en de beste behandeling om uw meubelen, keuken, plafonds of eiken deuren te behandelen ?
Veel is natuurlijk afhankelijk van wat u zelf juist wenst.

Een parketolie is een degelijke olie, gekleurd in de tint van uw keuze, die u heel makkelijk en zelfs in één laag op uw blank gezette ge(zand)straalde, gedécapeerde of geschuurde meubelen kan plaatsen.  Het is een olie die gemakkelijk aanbrengt en waardoor u later uw meubelen, eetplaats of parket kan onderhouden met een vochtige doek.  Het plaatsen van een parketolie is meestal de goedkoopste oplossing bij een 

Beitsen zijn transparant, doorzichtig, maar ook hier kan u terug uw kleur kiezen.  Door een beits aan te brengen blijft u duidelijk de structuur van het hout zien.  Dit wordt uiteraard meestal aangebracht bij renovaties van degelijke eiken meubelen.  Op een beits moet u echter wel minimum één laag meestal matte vernis plaatsen zodat de meubelen ook achteraf kunnen gereinigd worden, alsook beschermd zijn tegen het dagelijkse gebruik zoals het plaatsen van een vaas met bloemen of planten, of bvb een eettafel te beschermen zodat deze ook gebruikt kan worden om aan te eten zonder extra bescherming.

Verven, lakken daarentegen verbergen de oorspronkelijke houtstructuur, ze dekken deze volledig af. Bij het lakken dient u best eerst een primer aan te brengen zodat het hout niet alle verf opslorpt waardoor u te veel lak dient te gebruiken en de kostprijs veel duurder wordt.
Meestal worden meubelen niet in verf gezet maar gebeitst of wordt er een parketolie geplaatst, tenzij het niet anders kan.
Dit is ook afhankelijk van de houtsoort of de keuze van de klant.

Bijkomende mogelijkheden bij Meubelrenovatie zijn ook het vergrijzen van uw eiken meubelen, door bepaalde behandelingen (al dan niet chemisch) kunnen wij uw meubelen een eigentijdse hedendaagse, maar ook verweerde of zo naturel mogelijke look geven.

Al deze behandelingen duren maximum 14 dagen en zijn heel betaalbaar.

Voor meer informatie over verven, beitsen, vernissen, vergrijzen, of andere vragen over meubelrenovatie, contacteer ons via de contactgegevens of het contactformulier op deze website en we laten u zo snel mogelijk weten wat de beste mogelijkheden zijn om uw meubelrenovatie of keukenrenovatie tot een degelijk en betaalbaar einde te brengen. 

_

 

Share/Save

Openingsuren

Best bereikbaar 
Ma - Vr : 6 tot 18h
Za : 10 tot 12h
(op afspraak)

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze activiteiten!

4 + 2 =
Los deze simpele rekensom op om spam te voorkomen.

Poll

Hoeveel kost de renovatie van een tafel ?
renovatie.meubelrenovatie.be Webutation
redirect

Meubelrenovatie.be wordt Decapo

Ga naar Decapo of Blijf op meubelrenovatie.be