Artikel over luchtgommen

Het verschil tussen luchtgommen en zandstralen

Wat is nu eigenlijk het verschil tussen luchtgommen of gommen en zandstralen ?

Bij Meubelrenovatie.be kan u terecht voor het verwijderen van verven, beitsen en vernissen van uw meubelen, keukens, trappen, plafonds...
Wij krijgen dagelijks de vraag wat het verschil is tussen luchtgommen of gommen en zandstralen.

Wie ook wat beweert, het enige verschil is het straalmiddel zelf.  Er bestaan verschillende straalmiddelen zoals kwartszand, corund, olivine,...

De keuze om te zandstralen of te luchtgommen is afhankelijk van de huidige behandeling van uw meubelen, trap of keuken.
Meestal gaan we trappen wel licht zandstralen in plaats van ze te luchtgommen, omdat u met luchtgommen het probleem hebt dat soms oude vernis of beits bijna onzichtbaar blijft hangen, waardoor de nabehandeling niet goed aanpakt en er lelijke vlekken ontstaan.  
Wij krijgen regelmatig de vraag van klanten om trappen die geluchtgomd werden door een ander bedrijf te beitsen en te vernissen, maar dit soort opdrachten nemen we niet langer aan wegens te veel problemen met luchtgommen van trappen (en plafonds), nl. de oude behandeling is bijna nooit voldoende verwijderd.
Daarentegen kan een trap wel met corund gestraald worden, maar dit is een duurdere oplossing.
Men beweert dat het luchtgommen minder stof meebrengt dan het zandstralen, ok daar is iets van, maar als u een trap laat gommen of stralen, dan wordt de hall volledig hermetisch afgesloten en is er enkel daar veel stof op het moment van de werken.  Efficiënt werken is op dit moment belangrijker dan stof hebben, en bij elke verbouwing is er stof.

Daarintegen kan het wel interessant zijn om oude vernis of beitslagen van keukendeurtjes of meubelen te verwijderen door te gommen of nog beter, door te stralen met corund..
Altijd gaan we eerst gaan testen wat het beste is, dit met de huidige behandeling, de gewenste nabehandeling en het budget van de klant in het achterhoofd.

Luchtgommen versus zandstralen met kwartszand : bekijk eerst het project vooraleer te beslissen om te luchtgommen.

Het zachtste resultaat krijgt u niet altijd met luchtgommen, ook bij het zandstralen wordt er nog nageschuurd, en ook tussen het beitsen en mat vernissen wordt er geschuurd zodat het reultaat zacht en makkelijk te onderhouden blijft.


Wenst u meer informatie of een bezoek aan onze werkplaats te Avelgem, Nijverheidslaan 7 ?  Aarzel dan niet om ons te contacteren via deze website.
Vraag zeker ook meer informatie over corundstralen als u interesse heeft in een keukenrenovatie, trappenrenovatie, meubelrenovatie,...

 


Share/Save

Openingsuren

Best bereikbaar 
Ma - Vr : 6 tot 18h
Za : 10 tot 12h
(op afspraak)

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze activiteiten!

1 + 6 =
Los deze simpele rekensom op om spam te voorkomen.

Poll

Hoeveel kost de renovatie van een tafel ?
renovatie.meubelrenovatie.be Webutation
redirect

Meubelrenovatie.be wordt Decapo

Ga naar Decapo of Blijf op meubelrenovatie.be